Preskoči na vsebino


OZNANILA V PDF OBLIKI

OB STOLETNICI PRIKAZOVANJA MARIJE V FATIMI

Drugo prikazanje 13. junija 1917

Zbralo se je okrog štirideset do šestdeset ljudi. Pastirčki so pokleknili pred črniko in skupaj z navzočimi molili rožni venec. Nebeška Gospa je vidcem naročila, naj se naučijo brati. Lucija jo je zaradi vedno večjega trpljenja prosila, naj jih vzame v nebesa. Gospa je odgovorila: »Da, Jacinto in Frančiška bom vzela kmalu. Ti pa ostaneš tu še nekaj časa. Jezus hoče s tvojim sodelovanjem doseči, da me bodo ljudje spoznali in ljubili. Na svetu hoče vpeljati pobožnost do mojega brezmadežnega Srca. Tistemu, ki se je bo oklenil, obljubim zveličanje in te duše bo Bog ljubil kakor cvetlice, s katerimi krasim njegov prestol.« Zaradi tega, ker bosta bratranec in sestrična kmalu odšla v nebesa in ker je morala veliko trpeti, je Lucija žalostna vprašala: »Bom ostala tu sama?!« Marija jo je potolažila. »Ne hčerka: Ali hudo trpiš? Jaz te ne bom nikoli zapustila. Moje brezmadežno Srce bo tvoje pribežališče in pot, ki te bo vodila k Bogu.« Kakor pri prvem prikazanju jih je tudi zdaj nebeška Gospa obsijala z odsevom neizmerne svetlobe. V njej so se čutili kakor potopljeni v Boga. Luciji se je zdelo, da sta bila Jacinta in Frančišek v svetlobi, ki se je dvigala proti nebesom, ona pa v svetlobi, ki se je razlivala na zemljo. Na dlani Marijine desne roke je bilo srce, obdano s trni, ki so se vanj zabadali. Otroci so razumeli, da je bilo Marijino Brezmadežno Srce žaljeno z grehi človeštva in je hotelo zadoščevanja. To videnje jim je pomagalo, da so od tega dne naprej v srcu čutili še bolj gorečo ljubezen do Marijinega  brezmadežnega Srca.

Tretje prikazanje 13. julija 1917

Nabralo se je nekaj tisoč ljudi. Lucija je nebeško Gospo prosila, naj razodene, kdo je, in napravi čudež, da bodo vsi verjeli, da se jim prikazuje. Marija je odgovorila: »Prihajajte semkaj še naprej vsak mesec. V Oktobru vam bom povedala, kdo sem in kaj hočem, in bom napravila čudež, katerega bodo vsi videli, da bodo verjeli(…). Žrtvujte se za grešnike in pogosto recite, posebno kadar napravite kakšno žrtev: O Jezus, to je iz ljubezni do Tebe, za spreobrnjenje grešnikov in v zadoščenje za grehe, storjene zoper Marijino Brezmadežno Srce.« Tu je fatimska Gospa pastirčkom posredovala trojno skrivnost, ki jo obravnavamo posebej. Po nekaj trenutkih molka je nadaljevala: »Ko molite rožni venec, recite pri vsaki skrivnosti:« O Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja in privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja.« «

Fatimska skrivnost

Sestra Lucija je napisala prva dva dela trojne fatimske skrivnosti iz pokorščine do škofa in po nebeškem dopuščenju 31. avgusta 1941, Cerkev pa ju je v skrbi za zveličanje ljudi posredovala svetu leta 1942. Vsebujeta videnje pekla, češčenje Marijinega brezmadežnega Srca in pogojno napoved druge svetovne vojne ter širjenje komunizma in njegovih strahot. Tretji del, ki napoveduje preganjanje Cerkve s papežem na čelu, je Lucija napisala 3. januarja 1944, objavljen pa je bil 26. junija leta 2000.

 

 
Print Friendly and PDF