Preskoči na vsebino


SKUPINA DLAN (vokalno instrumentalna skupina)

Vodja: Barbara Falle

Predstavitev:

Letos mineva 20-letnica obstoja skupine, ki je začela s petjem pri Svetih mašah kot Mladinski mešani pevski zbor župnije Kranj. Posebnost zbora pa so bile kitare, mladinske pesmi in druga glasbila. Z leti in nastopi se je zbor preimenoval v vokalno-instrumentalno skupino Dlan. Dlan kot simbol pomoči sočloveku in odprtosti do vsakega posameznika, hkrati pa tudi našega varstva v Božji dlani. Z leti se je nabralo že kar nekaj gostovanj in nastopov po vsej Sloveniji.

Sodelovali  smo na različnih festivalih:  2x v Mariboru (duhovna ritmična glasba), na Ptuju (Vox festival-duhovna popevka leta), v Račah (Račefest). Gostovali smo na različnih dobrodelnih koncertih (v Kranju,  Črenšovcih,  Kančevcih,  Šenčurju, na Bizeljskem). Sodelovali smo na dekanijskih revijah in drugih prireditvah (žive jaslice v Postojnski jami in kranjskih rovih, blagoslovu mestnega Božičnega drevesa).

Največ  pevskih nastopov smo opravili po različnih cerkvah po Sloveniji. Peli smo na več kot 30-tih porokah (tudi na špansko-slovenski poroki), organizirali smo dobrodelne koncerte, peli pri Sv. maši ob zimskih olimpijskih igrah veteranov itd.

Vsako leto prepevamo tudi pri Božičnici na Sveti večer in na pokopališču za praznik Vseh Svetih. Vsako nedeljo pojemo pri večerni Sv. maši v Kranju.

Od samega obstoja skupine pa vse do danes, se je v zboru zvrstilo cca. 100 pevcev.

Vaje imamo vsako nedeljo pred večerno Sveto mašo, oz. pred izrednimi nastopi-po dogovoru.

Vabljeni vsi novi pevci!

kontakt:  dlan.kranj@gmail.com

              040/859-393 (Barbara Falle)

    

 
Print Friendly and PDF